fbpx

United States Sports Academy ja Proftraining Finland käynnistävät kansainväliset valmentajien koulutusohjelmat Suomessa

United States Sports Academy ja Proftraining Finland käynnistävät kansainväliset valmentajien koulutusohjelmat Suomessa

Provosti T.Wahlstrom (USSA), toimitusjohtaja A. Varsta (Proftraining) and yliopiston presidentti TJ Rosandich (USSA)
Provosti T.Wahlstrom (USSA), toimitusjohtaja A. Varsta (Proftraining) and yliopiston presidentti TJ Rosandich (USSA)

DAPHNE, Ala. – United States Sports Academy (USSA) ja Proftraining Finland käynnistävät yliopistotasoiset ja viimeisintä tietoa hyödyntävät valmentajaohjelmat Suomessa. Valmentajien koulutusohjelmien tarkoituksena on tarjota kansainvälistä opetusta ja osaamista sekä verkostoitumismahdollisuuksia suomalaisvalmentajille, jotka tähtäävät valmentajaurallaan eteenpäin.

Koulutusohjelmia on kolme – Lead Coach (LCDP)/Head Coach (HCDP)/National Coach (HCDP) Development Programs. Eri ohjelmat on suunnattu valmentajien kokemuksen ja tavoitteiden  mukaisesti, ja niissä opiskellaan englannin kielellä.

Ohjelmat on rakennettu kansainvälisten urheiluvalmennusstandardien (ISCF) vaatimusten mukaisesti. ISCF (International Sport Coaching Framework) standardin ovat kehittäneet yhteistyössä kansaivälinen valmennusosaamisen toimija ICCE (International Council for Coaching Excellence) sekä olympialajeja edustava järjestö ASOIF (Association of Summer Olympic International Federations). Ohjelmat on suunniteltu ja toteutettu alan huippuammattilaisten toimesta, ja ne tarjoavat alan uusinta teknistä, taktista ja ihmisten johtamiseen liittyvää valmennusoppia.

LCDP, urheiluvalmentajan ohjelma, on suunnattu valmentajille, jotka työskentelevät nyt tai tulevaisuudessa nuorten ja aloittelevien urheilijoiden parissa. HCDP, päävalmentajan ohjelma, on tarkoitettu valmentajille jotka toimivat lajissaan johtotasolla joko paikallisesti tai alueellisesti, esim. seurojen päävalmentajina. NCDP, kansallisen valmentajan ohjelma, on suunniteltu tukemaan sellaisten valmentajien kehittymistä, jotka työskentelevät lajinsa huipulla liitto- ja maajoukkuetasolla.

“Näiden valmennusohjelmien käynnistäminen Suomessa on eräänlainen henkilökohtainen unelmani”, sanoo United States Sports Academyn provosti Tomi Wahlstrom sanoi. “Akatemialla on paljon tarjottavaa Suomessa, ja on erittäin mielenkiintoista osallistua suomalaisvalmentajien kehitykseen näiden ohjelmien avulla. Ohjelmat tarjoavat suomalaisvalmentajille kansainvälistä näkemystämme ja asiantuntemustamme.”

Ensimmäinen ohjelma – Lead Coach Development Program – alkaa elokuussa 2020. Ilmoittautuminen avautuu 4.5. Proftraining Finlandin sivulla www.proftraining.fi Ohjelma kestää noin kuusi kuukautta ja opiskelu tapahtuu osa-aikaisena etäopiskeluna. Opiskelumuoto mahdollistaa osallistujille täyspäiväisen työnteon. Ohjelman lopussa on kolmipäiväinen viikonloppusymposium. Valmistuneet saavat United States Sports Academyn todistuksen ”Certification in International Lead/Head/National Coach Development Program” ja liittyvät osaksi USSAn maailmanlaajuista alumniverkostoa.

“Suomalainen urheilu tunnetaan maailmalla hyvin esim. jääkiekosta, hiihdosta ja moottoriurheilusta”, sanoo Proftraining Finlandin toimitusjohtaja Atte Varsta, joka itsekin on toiminut kansainvälisen autourheilun johtotehtävissä jo lähes 10 vuotta.  ”Yleisesti ottaen amerikkalainen urheiluvalmennuskulttuuri on 1–3 vuotta edellä muuta maailmaa. Suomalaiset urheiluvalmentajat ovat varmasti tyytyväisiä saadessaan viimeisintä ja kansainvälisesti tunnustettua koulutusta. Nämä ovat ainutlaatuisia koulutusohjelmia, ja ne antavat opiskelijoille akateemista ja kansainvälistä oppia. Isona etuna on se, että esim. koronatyyppisten olosuhteiden rajoitukset eivät vaikuta näihin koulutuksiin. Koulutuksessa hyödynnetään edistyksellisiä etäopetusmetodeja. Myös tämä on iso plussa opiskelijoiden kannalta.”

United States Sports Academy perustettiin lähes 50 vuotta sitten. Perustamisestaan lähtien Akatemia on keskittynyt urheilujohtamisen ja -valmennuksen koulutukseen maailmanlaajuisesti. Akatemia on kouluttanut urheilun ammattilaisia 67:ssä maassa. Akatemian asiakkaina ovat niin eri maiden ministeriöt, Olympiakomiteat, urheilujärjestöt kuin myös yksilöt. Opetus perustuu akreditoituihin (SACSCOC, The Southern Association of Colleges and Schools Commission on Colleges) akateemisiin tutkintoihin (Bachelor’s, Master’s, Doctoral) kuin myös akreditoituihin (NCACE, The National Committee for Accreditation of Coaching Education) jatkokoulutusohjelmiin.  

**********

Proftraining Finland Oy on suomalainen hyvinvointi-, urheilu- ja valmennuskonsepteihin erikoistunut yritys. Yhtiön perustivat vuonna 2015 Anne Puranen, Viivi Kettukangas Immonen, Raisa Varsta ja Atte Varsta. Konseptit on kehitetty kokeneiden alan ammattilaisten toimesta vastaamaan liikunta-, hyvinvointialan- ja urheiluammattilaisten vaativia tarpeita. Lisätietoja nyt alkavista valmentajaohjelmista ja yhtiöstä osoitteessa https://proftraining.myfame.fi/.

United States Sports Academy (USSA) on yksityinen, voittoa tavoittelematon, akkreditoitu yliopisto USAn Daphnessa, Alabamassa.  USSA on USAn ainoa yliopisto, joka tarjoaa tutkinto-ohjelmia ja jatkokoulutusta aina tohtoriksi asti ainoastaan urheilujohtamisen ja -valmentamisen alalla. Lisätietoja osoitteessa www.ussa.edu

Lisätietoja

Atte Varsta

Toimitusjohtaja, Proftraining Finland Oy

puh. 040 668 6002

atte@proftraining.fi

Dr Tomi Wahlström

Provost & Professor of Sport Management, United States Sports Academy

twahlstrom@ussa.edu

Siirry sivun alkuun
ProFTraining Finland