fbpx

Poikkeusolojen sankari – sinä!

Poikkeusolojen sankari – sinä!

Kun useimmat harrastukset ja tapahtumat eivät ole täyttäneet kalenteria ja työn tekemisen muodot ovat monilla muuttuneet, oma aika on myös lisääntynyt, ehkä sinullakin? 

Mutta miten tämä muutos näkyy hyvinvoinnissasi? 

Voi olla, että yöunen laatuasi heikentää huoli tulevaisuudesta. Tai voi olla, että lisääntynyt ulkoilu on parantanut yöuntasi. Ehkä treenaat aikaisemmin illalla, jolloin kovatehoinen liikunta ei heikennä unen laatuasi samalla tavalla kuin aiemmin? Tai ehkä seuraat suoratoistopalveluita pitkälle yöhön ja unirytmisi on muuttunut. Kenties olet keskittynyt ruokavalion petraamiseen, tai lohduttautunut herkuilla? Ehkä olet soitellut vanhoille ystävillesi ja elvyttänyt vanhoja sosiaalisia suhteitasi. Tai ehkä olet ollut yksin enemmän kuin koskaan…

Kuormitustekijöitä arjessamme on aina, mutta ne vaihtelevat. 

Poikkeusolot ovat mahdollistaneet pysähtymisen ja suurten kysymysten pohtimisen. Kuten sen, mitä elämältään haluaa sekä miten ja kenen kanssa ainutkertaiset päivänsä käyttää. Joillekin näistä pohdinnoista jalostuu ratkaisevia ja merkittäviä päätöksiä. 

Mutta voi myös olla, ettei poikkeusoloista synny mitään hienoa, uutta ja oivaltavaa. Voi olla, ettet ole jaksanut kehittää itseäsi, hioa kompetenssejasi tai tehdä suuria tulevaisuuden suunnitelmia. Se on ihan okei. 

Jos tämä poikkeuskevät on jotain lisännyt, niin ainakin havaintoja siitä, miten monin eri tavoin muutoksiin ja rajoituksiin voikaan reagoida. Ei siis tarvitse tuntea syyllisyyttä siitä, jos et ole jaksanut kotikaranteenissa remonteerata, suursiivota tai leipoa.

Keskity siis siihen, mikä elämässäsi on hyvää juuri nyt. Sillä se, mihin keskityt, vahvistuu ja lisääntyy.

Palauttavaa kesää sinulle ja läheisillesi!

Terveisin Heta

Heta Wärtö-Tillander

Heta Warto-Tillander auttaa lisäämään hyvinvointia ja onnistumisia työelämässä.  Hetan intohimo on työkykyjohtaminen, yrityskulttuurien ja työyhteisöjen kehittäminen sekä yksilön elämänlaadun parantaminen. Hän on työskennellyt mm. vakuuttamisen ja hyvinvointialan yrityksissä. Koulutukseltaan Heta on MBA, ammatillinen opettaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Lisäksi hän on opiskellut psykologiaa, sosiaalipsykologiaa, ravitsemustieteitä ja viestintää.  Hetan ajatuksia saat lukea tällä kanavalla jatkossakin!

Siirry sivun alkuun
ProFTraining Finland