fbpx

FasciaMethod Power

FasciaMethod Power

FasciaMethod Power on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä perus- ja kestovoimaharjoittelutunti tuki- ja liikuntaelinterveyden edistämiseksi. Harjoittelun tavoitteena on vahvistaa lihaksia, jotka tukevat niveliämme ja koko kehoamme (tukilihaksia).  Harjoitamme kehonhallintaa, tasapainoa ja liikkuvuutta aktiivisilla toiminnallisilla liikkuvuusharjoitteilla. Jokaisella tunnilla harjoittelemme aina rintakehän, olkanivelen ja lavan hallintaa ja tukilihaksia, lannerangan, lantion ja lonkan hallintaa ja tukilihaksia, keskivartalon hallintaa ja tukilihaksia, sekä alaraajan ja jalkaterän hallintaa ja linjausta. 

FasciaMethod Power korvaa aikaisemman PowerMethod- konseptimme. FasciaMethod Power eroaa aiemmasta PowerMethod- konseptista siten, että se ei sisällä suurten lihasryhmien raskaammilla painoilla tehtäviä maksimi- tai nopeusvoimaharjoitteita. 

FasciaMethod Power on siis perusvoima ja voimakestävyysharjoittelua, liikehallinta, liikkuvuus ja tasapainoharjoittelua. FasciaMethod Power tunnilla on paljon samoja harjoitteita ja sama perusta kuin FasciaMethod-konseptissa. Näiden harjoitteiden lisäksi tuntisisältöön kuuluu kuminauhalla, kahvakuulalla ja käsipainoilla tehtäviä perus- ja kestovoimaharjoitteita. Tunti on mahdollista toteuttaa myös pelkkä kuminauha välineenä.  Näin FasciaMethod Power tunti soveltuu mihin tahansa ryhmäliikunta tilaan eikä vaadi välttämättä faskiapalloa, kuminauhaa ja jumppamattoa kummempia välineitä. 

Kuka voi ohjata FasciaMethod Power -tuntia?

Koulutukseen voi osallistua vain FasciaMethod -ohjaajan peruskoulutuksen käyneet. FasciaMethod Power tunnilla on paljon samoja harjoitteita ja sama perusta kuin FasciaMethod-konseptissa. Näiden harjoitteiden lisäksi tuntisisältöön kuuluu kuminauhalla, kahvakuulalla ja käsipainoilla tehtäviä perus- ja kestovoimaharjoitteita. 

FasciaMethod Power saa myös jatkokoulutuksen, jossa harjoitteluun voi ottaa mukaan isompia painoja ja välineitä enemmän kuten levytanko. Mutta se ei ole pakollista. FasciaMethod Power tunnin voi aina ohjata myös pelkällä kuminauhalla.

Tuki- ja liikuntaelimistön terveyden edistäminen

FasciaMethod Power konseptin tavoitteena on saada ne ihmiset, jotka syystä tai toisesta karttavat voimaharjoittelua, esimerkiksi kuntosalia, pääsemään voimaharjoittelun pariin turvallisesti. Konseptissa keskitytään perus- ja kestovoimaan, taakat ovat kevyempiä ja näin harjoittelun aloittaminen on turvallisempaa. Ohjaaja antaa jokaisen harjoitella omassa tahdissaan, huolehtien kuitenkin tarkasti oikeista liiketekniikoista. Tukilihaksiston voimaa tarvitaan niveltemme tueksi. Toivommekin tunneille tulevan myös asiakkaita, joilla on tuki- ja liikuntaelin oireita, esimerkiksi nivelrikkoa, sillä juuri he tarvitsevat voimaa. Harjoitteet olemme valinneet myös heille sopiviksi. 

Jokaisessa harjoituksessa huomioidaan koko keho sekä hallinnan ja voiman kehittäminen. Lapatuen, rintakehän ja vatsan yhteistoiminta, selän ja lantion hallinta, lonkan voima eri suuntiin, nilkan ja jalkaterän toiminta ovat tärkeimmät harjoitettavat alueet. Tästä syystä FasciaMethod Power harjoittelu on kuntouttavaa harjoittelua.

Voimaominaisuudet ja liiketekniikat 

FasciaMethod Power ryhmäliikuntatunnilla harjoittelu on pääasiassa perus- ja kestovoimaan keskittyvää. Jokaisella tunnilla yksi tärkeimmistä asioista on oikeiden liiketekniikoiden opettaminen, jotta liikkeet tuntuisivat siellä missä pitääkin. Huonolla tekniikalla hyvänkin liikkeen hyödyt voivat mennä hukkaan tai aiheuttaa tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja sekä loukkaantumisia. Tämän vuoksi käytämme jokaisella tunnilla aikaa liiketekniikoiden opetteluun, esimerkiksi kyykky- ja maastavetotekniikkaan. 

Toiminnallisuuden tärkeys

FasciaMethod Power harjoittelu on aina toiminnallista, joka tarkoittaa koko kehon harjoittamista jokaisessa harjoituksessa. Pyrimme tekemään isoja toiminnallisia moninivelliikeitä haastaen myös kehonhallintaa ja tasapainoa. Liikkeisiin sisältyy erilaisia variaatioita maastavedosta, kyykystä, ylävartalon työntävistä sekä vetävistä liikkeistä kuminauhalla tai halutessa käsipainolla ja kahvakuulalla. Toiminnallisten liikkeiden lisäksi jokaisessa treenissä on aina myös tukiliikkeet, joiden tehtävänä on auttaa löytämään hyvä hallinta ja nivelten tuki. Toiminnallinen harjoittelu sopii kaikenikäisille ja tunneilla ikähaitari voi olla hyvinkin iso, sillä jokaiselle löytyy turvallinen ja sopiva liikevariaatio.

Alkulämmittelyn merkitys

Alkulämmittely sisältää FasciaMethod -konseptista tuttuja liikkuvuus ja liikehallintaliikkeitä, tukilihaksistoa aktivoivia liikkeitä ja tulevan treenin liiketekniikoiden opettelun. Alkulämmittelyssä tehdään aina jalkaterää vahvistavia harjoitteita, koska jalkaterä on tärkeä perusta, jonka toiminta pystyasennossa vaikuttaa kaikkeen kehon muuhun toimintaan. Huolellinen alkulämmittely on tärkeää ja sen tarkoituksena valmistaa keho mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti tulevaan harjoitukseen. 

Konsepti on kehitetty auttamaan asiakkaitamme pitämään huolta tuki- ja liikuntaelin terveydestä!

Koulutuksessa opit:

  • Tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan teoriaa kehon alueittain
  • Tukiharjoitteiden liiketekniikat kehon alueittain: jalkaterä/ nilkka, lantio/ lonkka, alaselkä, rintakehä, vatsa, lapatuki 
  • Perusliikemallien liiketekniikat: kyykyt, maastavedot, ylävartalon työntavat ja vetävät harjoitteet
  • 6 valmista ohjelmaa ryhmäliikuntaan vuoden ajaksi
  • FasciaMethod Power -tunnin rakenteen ja perusteet sille

Seuraa FasciaMethod Power-konseptia myös Instagramissa ja Facebookissa!

Siirry sivun alkuun
ProFTraining Finland